top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תOrit Shiber

אתגרי WELLNESS חווייתיים, מגבשים ומרגשים 😊

עודכן: 15 בינו׳ 2023



כבר הבנו שקידום ה- WELL BEING של העובדים (הבריאות הפיזית, המנטלית, האיזון ויכולות הריפוי של הגוף) הוא מנוע להאצה של פרודוקטיביות, מחויבות וצמיחה עסקית.


לכן, הרווחה הפיזית והמנטלית של עובדים רחוקה מלהיות "NICE TO HAVE" והיא בגדר הכרח. בוודאי בתקופות "סוערות", תקופות של שינויים תכופים/אי וודאות או בזמן משבר.


איך אפשר לשפר את ה- WELL BEING של עובדים ומנהלים בדרך משחקית, מהנה ובצעדים קטנים שקל להטמיע?

ע"י אתגרים חווייתיים. למה הכוונה?


להצהיר על משחק אתגרי של הצוות או של המחלקה ואפילו משחק שירוץ בקרב כל העובדים בחברה (אנשי הצוות או המחלקה יכולים לבחור בעצמם איזה אתגר הם רוצים ליישם).


לספר שהמשחק האתגרי בא לאפשר לכל המשתתפים לשפר את חוויית החיים שלהם או את הבריאות שלהם בדרך משחקית, מהנה וקלה ליישום.


לעדכן שההשתתפות היא זכות (לא חובה) ונועדה לחובבי האתגרים והמשחק..


ועכשיו הזמן לבחור באיזה אתגר תשחקו. בהמשך אתן כמה דוגמאות.


בחירה נוספת חשובה שעליכם לעשות היא משך הזמן של האתגר- שבוע, 10 ימים או יותר. אפשר שהאתגר ימשך על פני חודש. תלוי באתגר.


חשוב למנות "פרוייקטור" לאתגר שידאג לתזכר, להתעניין בהתקדמות של המשתתפים, לטעת מוטיבציה, לתרום רעיונות ליישום, להפוך את האתגר לקל למימוש, רותם ובעיקר מהנה. "פרוייקטור האתגר" יכול להיות איש/ת מקצוע מצוות משאבי אנוש או הדרכה/רווחה או אחד מהעובדים/מנהלים שאתם יודעים שב-DNA שלו/ה מוטבעות היכולות להרים משימה אתגרית שכזו ולהפיח בה הרבה רוח חיים, התלהבות ופאן.



לאתגר את העובדים באתגרים חווייתיים יש כמה יתרונות.


מה היתרונות?

  • שיפור הבריאות וה- WELL BEING – אתם עוזרים לעובדים לשפר את איכות החיים שלהם בעבודה או כאנשי מקצוע ובחיים האישיים.


  • זה כיף - כיף מוליד אושר או לפחות שביעות רצון ומצב רוח טוב. אושר או רגשות חיוביים אחרים הם מדבקים, ועשויים להתפשט בארגון כולו.


  • עובדים חדורי מוטיבציה ומחויבים- הוכח כי שיפור ה- WELL BEING של העובדים מגביר את תפוקה.


  • בניית חיבור – עובדים שפועלים למען מטרה משותפת (גם אם כל אחד פועל ללא קשר לאחרים להשיג את המטרה ששם לעצמו) יוצרים חיבור וקשר הדוק יותר, כי ישנו שיתוף ועזרה אחד לשני בעצות או ע"י תמיכה במטרה להשלים את האתגר המשחקי.


  • יצירה של סביבת עבודה חיובית – לא רק שה WELL BEING של העובדים יושפע לטובה מהאתגר/ים, שהעובדים משלימים יחד, אלא גם עבודת הצוות.


רעיונות לאתגרים שאפשר להריץ במקום עבודה.


הנה כמה דוגמאות-


אתגר 30 קטנות ב-30 יום- האתגר מבוסס על שילוב של 30 דקות של פעילות גופנית בכל יום, לאורך תקופה של 30 יום. הפעילות הגופנית היא לבחירתו של העובד. מה שיבחר- מבורך.


אתגר "מאיץ האנרגיה"-האתגר מבוסס על שילוב של לפחות הרגל אחד (אפשר גם לבחור 2 או 3 או 4) שהמשתתפים משלבים בכל יום להעלאת האנרגיה שלהם, לאורך תקופה של 30 יום. אפשר גם לאורך תקופה של שבוע או 10 ימים. מה שתבחרו.


מאיצי האנרגיה הם לפי בחירתם של המשתתפים ומההכרות שלהם עם עצמם. למשל, יציאה להליכה קצרה של 20 דקות באמצע היום לחלץ עצמות, לשאוף אוויר, להתרענן ולחזור עם כוחות מחודשים לשולחן העבודה. מאיצי אנרגיה אחרים יכולים להיות- שייק פרות בבוקר (ואולי אפילו שייק ירוק..), להקשיב למוסיקה "מרימה" (מרוממת את המצב רוח) או להשמיע מוסיקה בקולי קולות ולרקוד... (אפשרי כשעובדים מהבית ואולי פחות ישים כשעובדים מהמשרד..), תרגילי נשימות/יוגה/מדיטציה של 5 דקות או כל דבר אחר שנותן לכם "בוסט" של אנרגיה להמשך יום העבודה.. יתכנו עוד הרבה מאיצי אנרגיה, כמובן.

החשוב הוא לבחור מראש (אולי בתחילת השבוע) מה ההרגלים "מאיצי האנרגיה" שהולכים ליישם השבוע.


אתגר "חוזרים לספסל הלימודים"- הירשמו למשהו שתמיד רציתם לעשות או ללמוד עליו. עצם השתתפות בחוג/קורס מביאה לניצחון באתגר. מה תמיד רציתם לדעת יותר, אך חששתם לשאול? או פשוט לא היה לכם זמן או לא פיניתם לכם זמן? לכו לגלות וזכו באתגר. כשעושים משהו טוב עבור עצמכם, ובטח כזה הקשור בלמידה או בתחביב זה נכנס תחת הקטגוריה של self care (דאגה לעצמכם), מסייע בשמירה על חיים מאוזנים, ועשוי גם למנוע שחיקה, הנובעת מכך שאנשים נופלים תחת הנטל של משימות במקום העבודה ובחיים האישיים, ללא פנאי "אמיתי".


אתגר "נינג'ת המדרגות" - ספרו את המדרגות שעליהן טיפסתם כל יום לקראת השגת מטרה של מספר מסוים של מדרגות שעליכם לטפס בפרק זמן נתון (למשל, במשך שבוע). לחילופין, אפשר בדומה לעשות את "אתגר המעלית", ובו מקבלים נקודה בכל פעם שאתם עולים במדרגות במקום במעלית.


השמות של האתגרים, כמובן, זמניים בלבד, ונתונים לשיקול דעתכם.

בכל אתגר, אתם יכולים לקחת את הרעיון המרכזי ולשחק בו ככל העולה על רוחכם, כל עוד אתם מגבירים את הפאן ותורמים לרווחה הפיזית או הנפשית של העובדים שלכם.


רוצים עוד דוגמאות לאתגרים? הנה..


אתגר "ארוחה בריאה אחת ביום"- הרוויחו נקודה על כל ארוחה בריאה שתאכלו. כמובן, הכרחי לצלם את הארוחה או אתכם אוכלים אותה, כדי לזכות בנקודה. מעלים את התמונות לקבוצת וואטסאפ/פייסבוק שנפתחה לצורך העניין. באתגר הזה הכרחי להגדיר מראש מה זה "ארוחה בריאה". נטורופתית יכולה לסייע בדוגמאות ויש גם הרבה מידע תזונתי ברשת. בתאבון 😊

אתגר "ספר בישול בריא" - שתפו מתכונים לארוחות בריאות שלבסוף יתקבצו לספר בישול בריא של עובדי החברה. קבלו נקודה אחת על כל מתכון בריא שתרמתם, עד למקסימום שנקבע מראש. כמובן, גם כאן, הכרחי שאתם או בן/ת זוגכם הכנתם את המתכון, וישנה תמונה מצורפת של שלבי ההכנה או של הארוחה עצמה.


אתגר "נותנים יד"- התנדבו לעזור למישהו במקום העבודה. "עזרה" יכולה ללבוש צורות רבות. תחשבו מחוץ לקופסה ומחוץ למקום העבודה.. השלמת האתגר נעשית על ידי עזרה לקולגה שצריך אותה; אולי עובד חדש שנקלט בחברה, וזו אחת הדרכים לעזור לו להשתלב. אולי לשמש מנטורים בנושא מסוים למי שפחות מיומן במה שאתם כבר בקיאים בו או למי שהתמנה לתפקיד שעשיתם או למי שהתקדם לתפקיד ניהולי ולכם יש יכולת וידע לתרום לו. כמובן, שיתכנו עוד הרבה רעיונות למתן עזרה.

הוכח מחקרית, שעזרה לאחר מסייעת לרווחה נפשית.


אתגר "נותנים לקהילה" - גלו מהם הצרכים של אחרים בקהילה שלכם, והפעילו את הכישרונות והמיומנויות שלכם, כדי לסייע ככל יכולתכם בקהילה. אגב, זה אתגר שיכול לרוץ גם על פני חצי שנה או יותר.


כמובן, ששיתוף בקבוצת וואטסאפ של האתגר או קבוצה סגורה בפייס שפתחתם לצורך העניין (או בכל פלטפורמה אחרת שנראית לכם נכון) תדרבן את המשתתפים להמשיך ולהתמיד, ובוודאי שיש בקבוצה מקום לרעיונות מה עוזר לכל אחד להתמיד ואיך אפשר לתמוך אחד בשני. כך גם אנשים מקבלים השראה האחד מהשני.


איך ליצור אתגר משלכם?


התאימו אישית את האתגר לצוות/למחלקה/לחברה.

  • בחרו נושא לאתגר- בהתאם להכרות שלכם עם הצוות/ העובדים ו/או התייעצו עם עובדים איזה אתגר עשוי לשרת אותם הכי טוב ומה ייתפס בעיניהם כמועיל ומהנה. סיעור המוחות עשוי להניב רעיונות לאתגרים עם השתתפות פעילה.


  • בחרו את תאריך ההתחלה של האתגר ומשך הזמן של האתגר (שבוע? שבועיים? חודש?)


  • דאגו למיתוג - הוסיפו את הלוגו ואת ערכת הצבעים של הלוגו שלכם לתכתובות ופרסומים של האתגר.


  • הכינו חומרי תקשורת ממותגים- הכינו את חומרי התקשורת עם המוזמנים לאתגר ועם המשתתפים. החליטו מה תרצו לדוור לאורך האתגר, מה יעודד השתתפות, ומה יהפוך את האתגר לעוד יותר שיתופי, מהנה ומגבש.


  • הכינו סרטון להשקת האתגר- אופציונלי. לא הכרחי.


  • תגמלו על מאמץ- האתגרים צריכים להיות מתוכננים כך שיהיו ניתנים ליישום על ידי כמה שיותר משתתפים ושיהיה ניתן לתגמל על המאמץ (למשל, כל משתתף מקבל 1 נקודה בכל יום שהשלים את האתגר. כמובן, שהעובדים אומרים אם שיחקו את "המשחק" או לא באותו היום. הזוכה/ים הוא מי שצבר הכי הרבה נקודות). התגמול להשתתפות באתגרים הוא אופציונלי ולא חובה. בדרך כלל, התגמולים פשוטים ולא כספיים. ניתן להשיג חסויות לאתגר או לשוחח עם בעלי עסקים מקומיים על מתן הנחה למוצר או לשירות לזוכי האתגר.


ארוחת צהרים "בריאה" אחת לחודש, שבה מוקירים בפומבי את המשתתפים, היא דרך יעילה לסיים כל אתגר ולהצהיר על אתגר משחקי חדש.



מומלץ לתמוך באתגר שלכם באמצעות:

הרצאות בנושא WELLNESS שמקדמות את הבריאות ואיכות החיים של העובדים.


למידע על הרצאות וכנסים בנושא לחצו כאן-


רוצים לשמוע על האתגרים שאנחנו מציעים לארגונים?

שלחו אלינו מייל, ונשלח לכם את פרוט כל האתגרים שאנחנו מתכננים ומנהלים עבור ארגונים.

הנה כתובת המייל- info@swebe.co.il.



עם השקעה מועטה ביצירת אתגר לצוות או לחברה, אתם זוכים בעובדים מעורבים, פרודוקטיביים ובעלי ביצועים גבוהים – מה שנקרא WIN WIN!


אתגרי הבריאות במקום העבודה תורמים לסביבת עבודה חיובית ופורה יותר. האתגרים מערבים אנשים בהתנהגויות, שמקדמות אורח חיים בריא ומסייעים להם לבצע שיפורים מתמשכים לאורך זמן. שיפורים מתמשכים לאורך זמן פירושם יתרונות מתמשכים למקום העבודה שלכם. התחילו לתכנן את אתגר החברה הראשון שלכם עוד החודש, כדי שהדברים לא יתמסמסו להם עם הזמן.



במאמר הבא אספר לכם על אתגר חודשי לשיפור ההרגשה, שביעות הרצון ואולי כזה שאפילו יעלה את רמת האושר האישי.. אז To Be Continued.


לחצו כאן לקרוא על "מגבירי אושר" ועל צעדים קטנים לבריאות טובה.


בהצלחה ובכל שאלה מוזמנים לכתוב לי 😊





פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page