top of page

כוחו של הרגל - איך לעשות שינוי שמחזיק

כמה פעמים הבטחתם לעצמכם "ממחר אתחיל לעשות ספורט!”? או "ממחר אפסיק לעשן?", ו״למען השם - להפסיק לאחר כבר לכל מקום.״ מדוע קשה לנו לעשות שינויי הרגלים בחיים? למה אנחנו מתחילים עם המון כוח ולאט לאט חוזרים לנקודה שבה התחלנו? ואילו שיטות פרקטיות יכולות לעזור לנו לכוון את חיינו?

כוחו של הרגל - איך לעשות שינוי שמחזיק
כוחו של הרגל - איך לעשות שינוי שמחזיק

זמן ומקום

-

-

על ההרצאה

כמה פעמים הבטחתם לעצמכם "ממחר אתחיל לעשות ספורט!”?

או "ממחר אפסיק לעשן?", ו״למען השם - להפסיק לאחר כבר לכל מקום.״

מדוע קשה לנו לעשות שינויי הרגלים בחיים?

למה אנחנו מתחילים עם המון כוח ולאט לאט חוזרים לנקודה שבה התחלנו?

ואילו שיטות פרקטיות יכולות לעזור לנו לכוון את חיינו?

"לא החזק או האינטליגנטי שורד, אלא זה המגיב בדרך הטובה ביותר לשינוי"

(צ'ארלס דרווין, אבי תורת האבולוציה).

יהודית כ"ץ תתארח להרצאה מלאת תובנות בה תשלב בין מחקרים, סיפורים מעוררי מחשבה ומקרים מהעבודה מהשטח כדי להביו איך מתגברים על הרגלים של שנים, נפטרים מהרגלים ישנים, בונים הרגלים חדשים והופכים להיות אדון להרגלים שלנו, אבל הפעם לאורך זמן.

אתם בוודאי מכירים את כל ההבטחות הקטנות שיש לכם בתוך הראש והרשימה ארוכה. מאוד. אנחנו רוצים את השינוי מהר ועכשיו. ואנחנו מתמלאים במוטיבציה רק מלדמיין אותו. אבל במבחן המציאות, הרוב המוחלט של השינויים שאנחנו מנסים לעשות לא מחזיקים. אנחנו חושבים שההרגלים שלנו הם מי שאנחנו ואנחנו מרגישים שאנחנו בחוזה לכל החיים איתם. הם קובעים איך יראו המערכות יחסים שלנו, הפרודוקטיביות שלנו, האושר וההצלחה שלנו.

אבל מה אם נכיר את לופ ההרגל שלנו ואת הצורה בה שינויים נבנים? מה אם נכיר שיטות שנתמכות על ידי המחקר? מה יש לפסיכולוגיה החיובית להציע לנו כדי לעשות שינויים שבאמת מחזיקים וכדי להתאים את השיטות הנכונות לאדם הנכון? לא כל דרך מתאימה לכל אחד. איך מתאימים את תהליך השינוי למי שאנחנו ולמקום בו אנחנו נמצאים?

אודות יהודית כץ-

יהודית כץ למדה פסיכו-ביולוגיה (מדעי המוח) באוניברסיטה העברית, וערכה מחקר מוח בבית החולים הדסה עין כרם. בתקופה המחקר הבינה כי המחקר מגלה המון, אבל כל הכלים והידע נשארים בין כותלי האקדמיה, ולא באמת מגיעים אל מי שצריך אותם יותר מכל - אנחנו.

 ככל שנחשפה יותר לתחום, התחדדה אצלה התחושה שהפסיכולוגיה מיועדת רק למי שרע לו.

הקורסים שלמדה, העבודה עם מתבגרים במחלקה הפסיכיאטרית ובעצם כל מה שהייתה רגילה לשמוע על פסיכולוגיה - כולם עסקו בכמה רע לאנשים: במשברים, בחרדות, דכאונות וטראומות.

 אבל רגע! החיים הם לא רק מחלות ובעיות. רבים מאיתנו דווקא די בסדר, אבל לא  תמיד מצליחים להוציא מעצמם את העוד משהו הקטן.

 

יהודית כץ תוהה למה שנסתפק רק בבסדר אם אפשר הרבה יותר בזה? למה שלא נשתמש בפסיכולוגיה ככלי שיעזור לנו להגיע לשם?

הפסיכולוגיה החיובית קמה כתחום כדי לתת מענה בדיוק לזה. המטרה אינה רק לטפל בבעיות לאחר שנוצרו, אלא ללמוד לחיות חיים מלאים יותר, כבר היום. בעזרת כלים מדעיים שנחקרו באוניברסיטאות מסביב לעולם, נוכל לתרגל חיים שאינם חלק מהמירוץ הקבוע. נוכל להפסיק לפעול בצורה אוטומטית ולשאול אילו חיים אנחנו באמת אוהבים ורוצים לחיות.

 יהודית כץ שמה לעצמה למטרה לחבר בין המחקרים המשמעותיים, לבין האנשים שרוצים להרגיש טוב יותר, אפילו אם לא ממש ״רע״ להם. מאז, היא מלווה אנשים באופן אישי, מדריכה קבוצות, מייעצת לארגונים, ומרצה בפני קהלים מגוונים. 

יהודית כץ נמצאת בתהליך התפתחות מתמיד, משקיעה שעות בלמידה עצמית, רכישת ידע והרחבת סל המיומנויות שלה. היא למדה אימון פסיכולוגי באוניברסיטת תל אביב, וגם טיפול קוגניטיבי התנהגותי בבית ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת חיפה. 

בין הלקוחות שנהנו מהרצאותיה של יהודית כץ-

  בזק, עיריית תל אביב-יפו, WIX, HP, קלטורה, אורט, FORNOVA, מטב, PAY PAL, TAMA, Roche, ל'אוריאל ועוד.

"כשמשבר הקורונה פרץ יהודית היתה בין הראשונות שפנינו אליה כדי לייצר תוכן לעובדי החברה. יהודית נרתמה בזמן אפס, בגמישות ובנועם שמשקף את התכנים שהיא מקדמת. ההרצאה זכתה לצפיות רבות, לשיתופים ומשובים מצויינים! יהודית מייצרת פרקטיקה חשובה, ישימה ומבוססת מחקרית בתחום הפסיכולוגיה החיובית, אך לא רק. תודה רבה!"

 סיגל כהן, מנהלת אגף פיתוח משא"ן והדרכה, בזק  

שתפו את ההרצאה

bottom of page